Welke Apps zijn handig om te downloaden? 


Apps zijn in vele varianten verkrijgbaar via o.a. de Google Play Store en de Apple Store. Ik kan me voorstellen dat velen door de bomen het bos niet meer zien en dat veel mensen geen flauw benul hebben welke Apps nu daadwerkelijk handig zijn om op hun iPhone of Android Smartphone te installeren. Velen downloaden en installeren lukraak gratis apps die ze wellicht in de toekomst ooit een keer gaan gebruiken. Dat is heel logisch en begrijpelijk…maar wijs is het echter niet. Voor je het weet zit het geheugen van je smartphone aan z’n limiet, waardoor je telefoon steeds langzamer wordt. De vraag is dan ook: welke apps zijn wel interessant om op je telefoon te installeren en welke niet? Genoeg redenen voor ons om een top 10 samen te stellen van gratis te downloaden Apps. Yep, we helpen jullie graag op weg!

WhatsApp

WhatsApp, wie kent het niet? WhatsApp heeft het sms verkeer vrijwel geheel overgenomen, incl. een deel van de telefonische communicatie. Zeg nou zelf, wat is er gemakkelijker dan even snel een ‘Appje’ naar iemand sturen? WhatsApp heeft een dermate grote plaats ingenomen in de communicatiemarkt dat het inmiddels een onmisbaar communicatiemiddel is geworden. De mogelijkheden zijn onbegrensd: behalve het versturen van berichtjes kan je er ook afbeeldingen en filmpjes mee delen en zelfs audio bestanden mee opnemen en verzenden.

Als je niet aangesloten bent op een wifi netwerk dan gebruik je vanzelfsprekend dataverkeer. Dat is echter vrij gebruikelijk wanneer je gebruik maakt van online diensten op je smartphone. WhatsApp is voor vrijwel alle smartphones (iPhone, BlackBerry, Symbian etc.) toegankelijk. Zodra je WhatsApp hebt geïnstalleerd kun je direct aan de slag! Je kunt een profielfoto uploaden en een gewenste status aan het profiel koppelen, zodat je familie, vrienden en vriendinnen precies weten wat je aan het doen bent en of je gestoord kunt worden. Naast direct contact met een familielid of een vriend of vriendin wordt veelal gebruikt gemaakt van zogenaamde ‘groepsApps’. Deze zijn erg handig wanneer je informatie wilt delen met meerderen tegelijk, waardoor je hen niet afzonderlijk hoeft aan te spreken. Uitermate handig wanneer je afspraken wilt maken i.v.m. bijvoorbeeld een verjaardag, feestdag of een dagje uit. WhatsApp is een absolute aanrader en mag gewoonweg niet ontbreken op je smartphone!

E-mail

Ben je in het bezit van een Android smartphone? Dan zou ik je graag willen adviseren om een Gmail-account te nemen. Dit zijn beide producten van Google die compatible met elkaar zijn. Heb je liever geen Gmail en zie je er het nut niet van in? Download dan gewoon de App van de e-mail provider waar jouw voorkeur naar uit gaat. WhatsApp is handig, maar een e-mail is uiteraard veel professioneler en zakelijker. E-mails lezen en beantwoorden op je smartphone, terwijl je niet op je vaste werkplek zit, is hedendaags een noodzakelijk iets!

Facebook

Facebook is anno 2015 het meeste gebruikte sociale medium wereldwijd! Facebook is een soort van digitaal dagblad; gevuld met berichten, status updates en foto’s en video’s van je familie/ vrienden en bedrijven/ initiatieven die je graag op de voet volgt. Wil je graag op de hoogte blijven van waar je vrienden en familie zich bevinden en wat hen zoal bezighoudt? Dan is Facebook een App die je MOET installeren! Facebook is niet alleen handig, het houd je ook op de hoogte van het laatste nieuws en meest trendy ontwikkelingen.

Twitter

Twitter is de grootste concurrent van Facebook. Het principe is in grote lijnen hetzelfde en toch is het een wezenlijk verschil. Middels een ‘tweet’ (een kort bericht) en het gebruik van zogenaamde hashtags kun je je volgers op de hoogte houden van je status of kun je je mening geven over een hot topic! Via Twitter kun je niet alleen je familie en vrienden nauwlettend in de gaten houden; maar ook bekende personen zoals: politici, sporters, acteurs en presentatoren.

Instagram

Met Instagram kun je je mooiste foto’s op het internet uitstallen door ze met anderen te delen. Instagram biedt je de mogelijkheid om de foto’s nog prachtiger te maken d.m.v. het gebruik van filters. Via Instagram kun je de foto’s, indien gewenst, ook delen op Facebook en Twitter.

Uiteraard kan je niet alleen zelf foto’s plaatsen, maar kan je ook de foto’s van volgers beoordelen of er op reageren. Een uitstekend Appje voor mensen die visueel zijn ingesteld!

NU.nl

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en het meest breaking nieuws, dat is NU.nl! Om een overkill aan informatie waar je niet op zit te wachten te voorkomen, kan je zelf een selectie maken van onderwerpen waarin je geïnteresseerd bent. Super handig! Toch?

Dropbox

Dropbox is een soort van externe harde schijf waar je files, foto’s, muziek etc. in de zogeheten ‘Cloud’ kunt opslaan. Je hebt vrijwel met ieder apparaat toegang tot Dropbox, zodat je bestanden te allen tijde veilig zijn. Dropbox is een onmisbare tool op je smarphone wanneer je vaker grote bestanden wil bekijken of naar anderen wilt sturen. Dropbox is gratis, maar wil je alle opties en mogelijkheden kunnen gebruiken dan valt het aan te raden om een betaald account te nemen. Met Dropbox kun je je smartphone zo leeg als mogelijk houden waardoor je telefoon razendsnel blijft functioneren!

Google Maps

Waar moest je ook alweer precies zijn? Met Google Maps weet je het binnen no time! Google Maps biedt niet alleen een overvloed aan informatie over bedrijven, je kunt het ook gebruiken als routeplanner en als navigatie.

9292

Met 9292 is onmisbaar in je App-collectie wanneer je vaak met het openbaar vervoer reist. Plan snel en eenvoudig je reis en blijf op de hoogte van de laatste reisinformatie!

Pocket

Als je iets vindt dat je later wil bekijken dan plaats je het in Pocket! Anders gezegd: met Pocket, voorheen ook wel bekend als ‘Read it Later’, kun je beeld- en videomaterialen vergaren die je in een later stadium nog een keer wilt terugkijken. Als een pagina in je web browser bekeken kan worden, dan kun je het opslaan in Pocket. De App geeft je bovendien de vrijheid om zelf aanpassingen te doen zoals: het aanpassen van het lettertype, het wijzigen van beeldschermkleuren en het bijvoegen van tags. Wanneer je het nieuwsbericht hebt gelezen of het beeldmateriaal of de video hebt bekeken, kun je het uiteindelijk opslaan in het archief.

Handig, zo’n persoonlijke bibliotheek ;-)